Sunday, December 27, 2015

Wontonid seakoodiga

Wontonid on lihtsalt üht sorti Hiina pelmeenid, mina suhtun neisse kui seljankasse, saab ära kasutada niiöelda peojäägid. Ahjus küpsetatud seakoot + veel meelepäraseid asju ja ongi valmis. Kogused on jumala umbes, sest tekkis verivorsti ja hapukapsa vahele millegi vürtsikama isu. Neid ei pea tegema vürtsikaid, aga ma ei suuda ilma.

Vaja on:
Wontoni tainas (müüakse piprapoes, ise ma veel teha ei oska)
Seakooti (võib ka tavalist hakkliha, mingi praejääke, mida iganes)
Pool karpi merevaiku
1 jämeda pöidlasuurune ingver
1 tšilli (mul oma kasvatatud, poest ostetud tšillisi rohkem)
Sojakastet
Riisiäädikat
Lisasin ka hapukapsa vedeliku, sobib ka mingi marinaadi jääk.
Bambusauruti (samuti ostsin piprapoest)
Wok panni

Lasin seakoodi läbi hakkliha masina, segasin juurde merevaigu. Hakkisin peenikeseks ingveri ja tšilli, segasin sisse. Siis hakkasin konsistentsi timmima, on vaja mitte väga kuiva aga mitte ka vedelat, selline mõnusalt tahke aga pehme. Siis pole muud kunsti kui asetada tainaleht lauale, lusikaga keskele sisu, veega teha tainaääred veidi kokku (siis kleebib) ja pealt kokku ja voila. Neid võib aurutisse panna suht tihedalt, nad ei kerki ega paisu. Siis wok pann poolenisti vett täis ja pliidile, kui vesi keeb saab panna peale auruti. Kuna koot oli eelnevalt küps, läheb vaja vaid 2-3 min et tainas ära küpseks (läbipaistvaks ja läikivaks muutuks). Kui teha toore hakklihaga (olen ka teinud ennem) siis tuleb veidi kauem lasta mingi 5-6 min. Wontoneid ka friteeritakse, aga ise pole proovinud. Küll jõuab :)!

No comments:

Post a Comment