Sunday, January 17, 2016

Pitsad

Kuna see nädal juba taignaga katsetamiseks läks, siis jätkame samas vaimus. Ise pitsataigna tegemine ei ole üldse keeruline lihtsalt veidi ajakulukam kui pulbrit kasutades. Pitsa peale, nagu ma arvan igaüks teab, saab panna kõike mis meeldib või mida külmkapis leidub.

Vaja on:
1 kilo jahu
2 tl soola
14 g kuivpärmi
0,5 tl suhkurt
4 spl õli
650 ml leiget-sooja vett

Sega kokku pärm, suhkur, õli ja vesi, lase pisut aega seista ja kaalu välja jahu. Ise tead kas kaussi või kuskile tööpinnale, siis tee jahu keskele õõnsus ja hakka järjest vedelikku juurde panema, ise pidevalt segades. Kui kõik vesi on ära pandud, siis tuleb anda käekestele hagu ja sõtkuda tainas mõnusalt läbi. Ise tunned kui tainas on pehme ja vetruv ning ei jää ka käte külge kinni. Pane õlitatud kaussi taignapall sisse ja lase seista soojas kohas maksimum tunnike. Sellest kogusest saab 6-8 keskmise suurusega pitsat, väiksemaid veel rohkem, nii et kutsu aga sõbrad külla ja kulubki kogu tainas ära.
Siis kui tainas on ära kerkinud võta lihtsalt jupid ja ära rullida meelepäraseks, ei pea olema ümmargused, võivad olla paksud ja kandilised, peaasi et ise rahul olete.
Meie tegime oma pitsad puuküttega ahju põhjas, tuli juurde ka veidi tuhka, aga seda paremini edeneb seedimine, kulus umbes 7-9 minutit, kraade ei oska öelda, söed hõõgusid.

No comments:

Post a Comment