Wednesday, March 2, 2016

Röstitud köögiviljad metssea-grillvorstiga

Siia võib panna täpselt selliseid köögivilju mis kodus leidub, minul leidusid need, mida näed pildil. Kartuleid ja porgandeid koorida pole vaja, piisab pesust (kui on, siis mõned mustad silmad välja torgata kartulist.) Kes liha ei taha, pole vaja lisada, on ka ilma selleta hea. Ainuke asi mida ma ei soovita on teha seda poe grillvorstidega, millel pole tekstuuri, lihtsalt roosa pudrune sisu. Saab asendada singi või mõne muu meelepärase lihatootega.

Vaja on:
pool kapsast
pool porrut
kaks porgandit
pool lillkapsast
12 kirsstomatit (annab vedelikku ja mahlasust)
2 kartulit
5-6 metssea-grillvorsti
3 spl õli
1 spl äädikat
soola (väga hästi sobivad ürdi-soolad)

Ahi kuuma 175 kraadi juurde ning pöördõhu programm peale. Siis hakkida kõik koostisosad, täiesti vaba käega ja ükskõikse suurusega. Siis lisada õli ja äädikas, segada läbi. (Ma ei tea kunagi kas ma võtan liiga väikse vormi, või tahan sinna liiga palju asju korraga panna, igatahes pidevalt kõik nõud on väiksed. Jutu point, et segada on keeruline :D). Siis vorm ahju, mina panin ahju keskel olevale siinile. Küpsemiseks kulus 1.20-1.30. Vahepeal segasin ka, aga mitte üleliia, mulle meeldiski kui mõni asi läks väga krõbedaks ja mõni vaid õrnalt pruuniks. Röstimine viib köögivilja maitse teisele tasandile, kes on ainult köögivilju keetnud, siis on nad sellised pehmed ja vesised, aga röstimisega tuleb välja kõigi nende eriline maik.



No comments:

Post a Comment