Friday, February 17, 2017

Hernesupp

Kui muidu hernesuppi ei söö, siis korra veebruari lõpus kindlasti. Neid retsepte on nii palju erinevaid, mina tegin täpselt oma eelistuste järgi. Ideaalis tuleks herneid leotada, aga kuna ma ei olnud oma supi tegemise soovist eelmine päev teadlik, siis panen ma leotamata herned ja kõik muud ühte patta ja lihtsalt ootan kuni valmis saab. Valmis supile lisasin ka paar peotäit sügavkülmutatud herneid, mis andsid ilusat värvi ja mõnusat magusat maitset :).
Selle retsepti järgi tuleb leeme-rohkem supp (mis mulle meeldib), kes tahab paksu-pudrust suppi peaks vee koguseid vähendama või herne kogust suurendama.

Vaja on:
1 suitsukoot (1 kg)
2,5 l vett
4 loorberilehte
peopõhjatäis musta terapipart
peopõhjatäis vürtsi
3 pisikest kuldset sibulat
3 suurt porgandit
300 g rohelisi leotamata herneid
sool;pipar
paar peotäit värskeid herneid (soovi korral)

Koot külmas vees, lõikasin ta poti jaoks
parajaks
Hakitud porgand, herned, sibulad, vürtsi-ja pipraterad ning loorber
Kõigepealt siis tuleb alustada koodi keetmisest, tuleks panna ta koos külma veega keema. Kui ta on keema tõusunud, siis riisuda hägune vaht, valge vaht on okei. Sel ajal kui koot oli tulel, koorisin ja hakkisin ma porgandid, otsisin puljongi komponendid ja kaalusin välja herned. Kui vaht oli ilus selge, lisasin oma kõik supi komponendid sisse, panin kaane peale ja lasin podiseda, aega läks umbes 2 tundi. Kui on eelleotatud herned, siis on protsess kiirem.
Kõik potis ja vaja ainult oodata, kuni saab valmis
Soola soovitan lisada alles lõpus, sest siis on koodist sool vette keenud ja on tunda palju veel vaja on, või kas üldse on. Pipart võib igaaeg lisada.
Serveerimiseks lisasin veel värskeid herneid ja nokkisin koodi küljest mõnusaid taiseid tükke supi peale.

Kes tahab ka vastlapäeval vurritada, siis tuleks kasutada suitsutatud seajalgu :).





No comments:

Post a Comment