Monday, November 18, 2019

Mulgi kapsad

Ehk siis ahjus hautatud hapukapsad koos kruupide/tangude ja lihaga. Mina kasutasin tavalise liha asemel soolaliha, Lõuna-Eesti tangu (mis on pooleks tehtud odrakruup ja küpseb kiiremini) ning hapukapsaid kuhu on lisatud ka porgandit. Panin kõik koostisosad kihiti ja unustasin ta ahju, välja võttes lisasin suhkrut ja valmis ta oligi. Tänu soolalihale ei pea soola lisamisega jantimagi. Saab hakkama seegi kes köögiga ja toidutegemisega niivõrd sina peal ei ole :). 

Vaja on:
u 1 kg hapukapsast koos porgandiga
1 pakk soolaliha (u 450 g)
4 peotäit Lõuna-Eesti tangu (pooleks löödud kruup, küpseb kiiremini)
vett (nii palju et koostisosad oleks kaetud)
paar näpuotsatäit suhkrut

Ahi panna soojenema 180 kraadi juurde, kasutasin pöördõhu programmi.
Hapukapsas, soolaliha ja tangud
Kõigepealt hakkida soolaliha keskmisteks kuubikuteks.
Ma laon kõik koostisosad ahjupotti kihiti, alustan hapukapsaga, siis kuubikuteks lõigatud soolaliha ja siis peotäis tangu. Uuesti hapukapsas-soolaliha-tang ja kordan niikaua kuni on koostisosad otsas. Siis valan peale vett nii palju et oleks kõik kaetud. 
Ahjupotile kaas peale ja ahju.
Kõik koostisosad potis, lisatud vesi,
valmis minema ahju
Ahjus oli ta 1,5 tundi, selleks ajaks oli kapsas pehme, tangud pehmed ja soolaliha mõnusasti läbi küpsenud. Lisasin suhkru, segasin läbi ja oligi söök valmis. 
Terve pere sõi rõõmsasti, isegi mu kahe-aastane sõi taldriku tühjaks :). 




No comments:

Post a Comment