Thursday, January 2, 2020

Ahjuräimed

Vähe mässamist ja kiiresti valmiv räime snäkk. Alguses räimed natuke jätta soolaga seisma, siis ahjupannile ja valmis ta ongi. Tegin kõrvale ka dipikastme, mis oli pisut hapukas ja särtsakas.

Vaja on:
Ahjupanni täis räimi (u 1,5 kg)
sool;pipar
õli

Alguses natuke nõrguma
Kõigepealt nõrutada ära räimed. Siis panna kaussi ja lisada juurde 1 spl soola, natuke pipart ja õli. Jätta seisma umbes 10 min. Siis katta ahjupann küpsetuspaberiga ja panna ahi 200 kraadi juurde kuumenema.
Siis räimed ritta 1-2-3 ja ahju. Ahjus oli ta mul 25 min, selleks ajaks oli nad pisut kuivanud ja sellised mõnusad ampsukad.

Kõrvale tegin dipikastme, kuhu panin:
Soola-pipra-õli sisse kümneks minutiks
Hapukoor, sool, pipar, till, sinep
1 pakk hapukoort (10%)
soola
pipart
sügavkülmast tilli
sorts põltsamaa kanget sinepit
(võib juurde lisada ka sidrunit)

Soojana olid nad eriti head dipituna külma-maitsvasse kastmesse :).
Ainuke negatiivne osa selle toidu juures on, et pärast elamine haiseb veel õhtu otsa räime järgi... aga eks see ole kodus söögi tegemise juurde kuuluv ilu ja valu :D.
Räimed ritta 1-2-3 ja ahju
Valmis







No comments:

Post a Comment