Monday, July 20, 2020

Caprese salat

Suvel on vaja süüa palju salateid kuna värsket kraami on iga nurga taga ja toidud peavad kiiresti valmis saama. Caprese salat on Itaaliast ja koostisosad sümboliseerivad lipuvärve. Polegi muud kui kõik lõikuda ja taldrikule asetada ning ongi VALMIS, üüberlihtne ja kiire.

Vaja on:
Tomatid (kasutasin nii suuremaid punaseid kui väiksemaid kollaseid, et oleks ilusam)
2 palli mozzarellat (1 pakk)
peotäis basiilikut
sorts balsamicot (kasutan glasuuri, mis on tihkem)
sool;pipar

Kõigepealt korjasin kasvuhoonest tomatid ja basiilikud.
Kasvuhoonesoojad tomatid on kõige maitsvamad 
Siis lõikusin tomatid ja mozzarella, asetasin nad taldrikule. Lisasin soola ja pipart. Mõni basiilik oli õitsema hakanud ja haarasin natuke ka neid, iga söödav õis taldrikus annab juurde ilu.
Viimasena niristan peale balsamico glasuuri, ei soovita kallata peale tavalist balsamicot, kuna ta ujutab kõik üle ja ei jää ilus. Kui kodus pole glasuuri saab tavalise balsamico lihtsalt kokku keeta ja ongi glasuur olemas.
Tegelikult lisatakse ka õli, aga mina puudust ei tundnud ja õli ei lisanud.

Saan jälle oma lemmiklauseid selle salati kohta kasutada: Lihtsuses peitub võlu ja Less is more :).



No comments:

Post a Comment