Minust

Tere armas lugeja! Mina olen 27 aastane Maaneiu Irma ja mulle väga meeldib teha süüa ja teisi toita. Olen täiskohaga foodie! :)
Kes on mu blogi jälginud, saavad tõdeda, et uusi postitusi pole enam nii palju kui vanasti, põhjuseks mu kaks kallist tütart kes on sündinud 2017 ja 2019. Kuid enda kiituseks blogi alguse aastast-2015 pole ühtegi kuud kus ma poleks postitust teinud, jessss :). 

Ma usun, et enamus inimesi vaevab igapäevaselt pead mida täna süüa/mida täna süüa teha? Paljudes peredes tekitab see isegi sõnelusi, sest keeruline on igapäev lauale panna toit, mis valmiks kiiresti, oleks maitsev, tervislik ja mida sööks nii üleealised kui alaealised. Olen oma blogisse kokku kogunud palju koduste toitude retsepte, kus ehk leiate inspiratsiooni ja on söögi väljamõtlemise mure murtud :). 
Foto: Marianne Muns Photography

Foto: Marianne Muns Photography
Elan Pärnumaal, metsa ja looduse keskel. Meil on oma maalapike ja kasvuhoone, kus kasvavad need kõige maitsvamad viljad ja ürdid, mida ära süüa ja purki panna. Käin palju ka turul ning naabrinaiste juures tooraineid varumas. Hindan üleüldse väga kõrgelt kvaliteetset Eesti toitu, mis on kasvatatud siinsamas meie toredate inimeste poolt. Toidutegemisel hindan puhtaid maitseid, mis ei oleks mingite feikide lisanditega tuunitud.


Ma ei poolda ühtegi äärmusliku toitumisviisi ning usun, et inimesed võivad endale kõike lubada - point on kogustes.
Foto: Marianne Muns Photography
Kuna olen suur katsetaja, siis leiab siit nii koduseid kui ka eksootilisi, magusaid, soolaseid retsepte ja tegemisi.


Foto: Marianne Muns Photography
Toidutegemise juurde jõudsin ma oma ülikooli kolmandal aastal (kus mu erialaks oli Hiina keel ja kultuur) kui ma asusin vaatama Austraalia kokandusseriaali My kitchen rules (Minu köök on parim). Kohtunikud pidevalt ahhetasid ja ohhetasid, et see on maailma parima maitsega ja mina mõtlesin, et mis on see maailma parim maitse siis? Hakkasin järjest uurima ja ise katsetama uusi ja põnevaid retsepte. Läbi nende katsetuste said ka sõbrannad teada, et mul on uus hobi. Mu parim sõbranna siis soovitas, et mis sa seal üksi metsas ikka süüa teed, tee parem toidublogi ja näita ka meile, mis toitu sa teed. Sellest kasvas välja selline tore toidublogi nagu Maaneiu & Toit :).


Mul on ka mõned kiiksud:
Ma kasutan ainult soolast võid, nii magusate kui soolaste toitude/küpsetiste tegemisel, see annab oluliselt juurde maitsekust ja mitmekihilisust.
Veel ei ole ma aastaid ostnud poehakkliha, ostan lihatüki ja ajan ise läbi masina.
Pole ka aastaid kasutanud puljongikuubikuid, teen ise potipõhjas sibulast, küüslaugust, porgandist ja mingist lihatükist põhja ja hiljem lisan soola.
Mulle ei meeldi ja ma polegi üheski retseptis kasutanud toorjuustu - loomulikult ma seda söön, kui keegi teine teeb midagi, aga vabatahtlikult ise ma seda ühegi retsepti sisse ei pane.
Kõige lemmikum magustoit on karamell kõikides olekutes, teine lemmik on puuviljad.

Väga hindan konstruktiivset kriitikat, et midagi veel maitsvamini ja paremini valmistada. Esimesed maitsjad on mu pereliikmed ja abikaasa, kes õnneks on aru saanud, et pole vaja koguaeg head nägu teha ja kiita, vaid kui miski ei meeldi siis kohe ütlevad, et saaksin areneda paremuse poole.

Väga meeldib käia ka kõiksugustel koolitustel, Pärnu inimestele soovitan Pärnu Kutsehariduskeskuse koolitusi, mida viivad läbi väga andekad õpetajad ja kus alati õpib midagi uut.👍


Lisaks panin ennast proovile 2016. aasta Eesti parima pagari II hooaja telešõus kus tulin 4. kohale. 


Foto: Stanislav Moshkov

Foto: Stanislav Moshkov
Koos võitja Terhiga :)


Foto: Stanislav Moshkov

No comments:

Post a Comment